Afișări ale paginii săptămâna trecută

21 iunie 2011

Nimic nu este intamplator

Dupa mult timp dupa ce s-a tras linie peste editia de campionat 2010-2011, iar echipele si-au inceput pregatirile noului campionat, putem analiza la rece tot ce s-a intamplat in sezonul precedent.

 Rapidist fiind, nu ma voi raporta decat la echipa pe care o simpatizez, fiindu-mi mult mai usor urmaridu-i etapa de etapa si analizand fiecare zvon, fiecare stire. Sa incepem in a pune cap la cap evenimentele petrecute din vara lui 2010 pana in prezent.
 Ca si acum, Rapidul pleca la drum cu un antrenor nou, cu o echipa noua. Traditia drumului Brasov-Giulesti s-a pastrat si in 2010. Presedintele Dinu Gheorghe a venit cu tolba plina de jucatori: Roman, Sburlea, Rui Duarte, Ezequias, Danut Coman (adus mai tarziu) si cu un antrenor care a facut istorie la Rapid, fiind foarte iubit de suporteri.

Un tur de campionat bun, in comparatie cu ultimele sezoane facute de Rapid. Un tur fluctuant totusi inceput cu o victorie senzationala contra Vasluiului, mai amintim zdrobitorul 7-1 aplicat Branestiului sau victoria de suflet  3-0 in fata celor de la U Cluj, cu suporterii cocotati pe Teatrul de Comedie Giulesti.
In tot acest timp,  Razvan Lucescu la nationala avea un parcurs dezamagitor.
Sumudica ramanea la Rapid si peste iarna, Razvan Lucescu avea aceeasi continuitate la nationala.
De amintit ca in iarna transferurile cerute de Sumudica (Bajenaru, Moraes) nu au fost realizate din diverse motive, fiind adusi alti jucatori. mai mult sau mai putin doriti de antrenor (Vidanov, C.Costa, Frunza). Practic tot lotul fiind facut de Dinu Gheorghe, Sumudica fiind responsabil doar cu construirea unui puzzle cu piesele puse la dispozitie de presedinte. Tot el a trebuit sa asigure stabilitatea vestiarului, care pana la urma a cedat odaca cu scandalul "titularul din poarta" ,apoi "M. Constantin", continuat cu telenovela "Lazar- Bozovic". Toate acestea pareau sa compromita obiectivul echipei, Europa League. Sumudica cand avea nevoie de o sustinere din partea presedintelui Dinu Gheorghe, atunci acesta s-a facut ca nu aude. Simtindu-se exclus, Sumudica a cedat.

Dar daca mergem in paralel cu evenimentele petrecute la nationala, cu transferurile facute de Rapid, cu debarcarea lui Sumudica, cu faptul ca Razvan stia ca pleaca dupa meciul cu Bosnia, ne dam seama ca nimic nu este intamplator.

Poate ca sunt eu un fan al teoriei conspiratiei, un paranoia, insa daca le legam cap la cap, nu avem cum sa nu observam cu Dinu Vama i-a batatorit drumul lui Razvan Lucescu la Rapid.

Nu ca mi-ar parea rau ca a venit Razvan la Rapid. Nu ca nu mi-ar place antrenorul Razvan. Ba chiar ii port un respect deosebit pentru tot ce a facut pentru Rapid si am incredere mare in el, insa felul in care Sumudica a fost gonit m-a durut.
Sumudica stie ca a fost doborat de la spate si asta nu a facut bine nici echipei, chiar daca s-a calificat in cupele europene si nici imaginii acestui club si asa patat de anumite personaje.

Rapidul este a-l suporterilor, a-l oamenilor obisnuiti, spectacolul, performanta, fair-playul, acestea ar trebui sa fie singurele interese care sa stea la baza acestui sport, practicat de aceasta echipa, numit fotbal.



Toate cele scrise sunt pareri personale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu