Afișări ale paginii săptămâna trecută

22 iunie 2011

Cu Romania la licitatie

Dupa aberatia cu reimpartirea Romaniei pe zone, UDMR-ul a reactionat, deoarece impartirea nu li s-a parut corecta. Practic felia de tort pe care o vroiau ei era inglobata intr-o felie mai mare pe care trebuia sa o imparta cu altii. Ca un copil mofturos, care nu vrea sa imparta nimic cu nimeni (chiar daca nu ii apartine), a inceput sa planga si sa se vaite. Astfel presedentia a reactionat ca un parinte milos si impaciuitor rupand doua bucatele din felie celor de la UDMR. Nici asa acestia nu ar fi multumit, doar ei nu vor firmituri, ci o bucata a lor.


Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, la B1 TV, că varianta maximală de negociere pentru UDMR este cea de "opt plus doi", adică opt judeţe mari, plus menţinerea în forma actuală a Harghitei şi Covasnei, dar separate, nu împreună."Nu a existat o asemenea discuţie că le-am promis Ţinutul Secuiesc. Se crează o confuzie. Unde spune Marko Bela de opt plus unul? Este o minciună. Varianta 8 plus unul e o minciună. Ţinutul Covasna-Harghita nu există. Am avut o înţelegere. Le-am spus: 'Consultaţi-vă şi discutăm'", a spus Traian Băsescu.
"Deşi PDL ţine la ideea judeţelor mari, în acest moment ar fi dispuşi să accepte o soluţie separată pentru Secuime, ceea ce ar însemna că, deşi daca ar fi opt judete, cele două judete secuieşti Harghita şi Covasna şi-ar păstra în continuare statutul", a declarat Marko (mytex.ro)
Lasati-ma sa inteleg. Romania este practic, in acest moment, jucaria celor care conduc tara, care este impartita dupa bunul plac? Dar pe noi ne-a intrebat cineva ceva? Sa mai inteleg ca se  vrea sa se  faca hatarul unei minoritati doar ca acestia sa nu mai planga? Pai asa faceti-le si rromilor o regiune, strangeti-i pe toti acolo si dati-le autonomie.


Deci, cam asa ar trebui sa arate noua harta a Romaniei. Dar cu ce deranja actuala organizare a tarii? Pentru ce trebuia reorganizata? 
De ce ne trebuie noua un alt haos, unul birocratic acum? Practic toata lumea o sa mearga sa isi schimbe documente. O sa fie o harababura in care se vor incurca documente, identitati, proprietati si asta pentru ca asa cum este organizarea in Romania, nicaieri nu este.

Dar oamenii care decid acum si conduc aceasta tara, vor sa intre cu adevarat in istorie. Si cum poti intra in istorie, decat cu o schimbare majora.
Daca Ceausescu a intrat in istorie cu industrializarea, cu proiectele marete gen Casa Poporului, cu cartiere intregi de blocuri, cu popularea oraselor etc, Iliescu cu o Revolutie si doua mineriade, acum Basescu v-a intra cu reimpartirea teritoriilor . L-am sarit pe Constantinescu. Nu prea stiu ce a facut, deci ramane un anonim.

Sa vedem totusi cum o sa fie. Sa speram ca mai bine. 
desi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu